Gratis Haakpatroon Slabbetje, Begin met Haken voor Baby's!
21 maart 2022 
in Haken

Gratis Haakpatroon Slabbetje, Begin met Haken voor Baby's!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Kleren of andere Spulletjes Haken voor Baby's is té leuk! Het is natuurlijk fantastisch zelf iets voor je kindje te maken en met de patronen van Beads & Basics wordt dat een eitje. 
 

Helemaal fan van het haken van babykleertjes? Wij gelukkig ook! We plaatsten eerder dan ook al deze super mooie en Schattige Gehaakte Kimono, deze Grappige Gehaakte Babyschoentjes, dit Lieve en Leuke Mutsje met Dierenoren het Fantastische Watermeloen Rompertje. en dit Prachtige Baby Broekje. Genoeg te doen dus    
Maar nu eerst door naar dit Schattige Haakpatroon Slabbetje.

Gratis Haakpatroon Slabbetje, Begin met Haken voor Baby's! 


Benodigdheden:
 
 – 2 verschillende kleuren katoengaren maat 3, ik gebruikte Yarn and Colors Must Have
 
 – haaknaald maat 2,5
  - naald met een groot oog

Haakpatroon Slabbetje - Stap voor Stap beschrijving

Dit patroon lijkt vrij gecompliceerd als je het uitgeschreven ziet. Echter: schijn bedriegt, je doet namelijk eigenlijk de hele tijd hetzelfde. Als je het patroon dus eenmaal door hebt, is het echt een eitje! Trust me ;) 
Omdat dit patroon heel veel steken bevat heb ik niet bij elke toer geteld, simpelweg omdat het dan eigenlijk niet meer bij te houden is en het is eigenlijk ook niet nodig, want je kan heel makkelijk zien of je het patroon nog goed hebt of niet. 

Toer 1: Haak 71l  
Toer 2: Haak vanaf de 2e l vanaf de naald 1v in elke l (70). Hier tel je nog wel, want dat is belangrijk voor het patroon, hierna ben ik zelf gestopt met tellen omdat je vanaf hier eigenlijk niet meer fout kunt gaan. 
Toer 3: Haak 3l om de naald op te hogen. *Sla 1v over en haak in de volgende v: 1stk, 1l en weer 1stk in dezelfde steek*. Herhaal ** tot je helemaal aan het eind bent, sla dan nog 1 keer 1v over en haak nog 1stk. 
Toer 4 t/m 6: Haak 3l om de naald op te hogen. Haak in het gat tussen de stokjes: 2stk, 1l en nog eens 2stk. Herhaal dat onder elke l tussen de stokjes van de vorige toer tot je aan het eind bent. Als laatste haak nog 1stk in de 3e l van het begin van de vorige toer. 

Aan het eind van toer 6 voelt het werk een beetje alsof er veel te veel steken in zitten. Dit hoort zo! Dit trekt weer helemaal bij zodra je aan de volgende toeren gaat werken en ook dan pas komt er echt te vorm van een slabbetje in. 


Toer 7: Verplaats de naald door middel van halve vaste naar het 5e schelpje stokjes. Dit doe je door door in elk stokje een hv te haken, dit zijn 16 hv. Met de losse tussen de stokjes doe je niets. Haak vervolgens 3l om de naald op te hogen. Haak in het gat tussen de stokjes: 2stk, 1l en nog eens 2stk. Herhaal dat onder elke l tussen de stokjes van de vorige toer tot je 4 schelpjes aan de eind van de toer weer over hebt. Haak nog 1stk in het eerste stokje van het eerstvolgende schelpje. 
Toer 8: Verplaats de naald naar het 3e schelpje met halve vasten. Dit zijn in totaal 8hv. Haak vervolgens 3l om de naald op te hogen. Haak in het gat tussen de stokjes: 2stk, 1l en nog eens 2stk. Herhaal dat onder elke l tussen de stokjes van de vorige toer tot je 2 schelpjes aan de eind van de toer weer over hebt. Haak nog 1stk in het eerste stokje van het eerstvolgende schelpje. 

Na een aantal van deze toeren zie je de vorm van  het slabbetje ontstaan en trekt ook de vorm bij zodat het nekstuk weer logisch om een babynekje past. 


Toer 9 t/m 16: Verplaats de naald naar het 2e schelpje met halve vasten. Dit zijn in totaal 4hv. Haak vervolgens 3l om de naald op te hogen. Haak in het gat tussen de stokjes: 2stk, 1l en nog eens 2stk. Herhaal dat onder elke l tussen de stokjes van de vorige toer tot je 1 schelpje aan de eind van de toer weer over hebt. Haak nog 1stk in het eerste stokje van het eerstvolgende schelpje. Als het goed is haak je dan in toer 16 nog maar 4 nieuwe schelpjes. 
Als je met 2 kleuren haakt hecht je nu af en begin je met de nieuwe kleur. Als je met 1 kleur haakt kun je gewoon doorhaken.
Toer 17: Haak 2hv in de eerste stokjes van het laatst gehaakte schelpje. Vervolgens haak je helemaal rondom 8stk onder elke losse tussen de stokjes. Je komt dan op een gegeven moment uit bij het eerste uiteinde van het slabbetje. Haak daar 1l en haak 12v in het randje. Haak vervolgens minimaal 26l. Haak in deze losseketting 25v. Als het goed is ben je nu weer bij het halsje. Haak in alle losse van het halsje halve vasten (70 dus). Haak vervolgens weer 26l, haak 25v in deze losseketting. Haak weer 12 v in het randje en 1l. Je bent nu bij de laatste schelpjes aan belandt. Haak weer 8stk onder elke losse tussen de stokjes tot je aan het eind van de toer bent. Sluit met 1hv in het eerste stokje van de toer en hecht af. 


Dit is dan het eindresultaat. Een prachtig en klassiek Slabbetje wat je makkelijk kunt aanpassen op jouw stijl door de kleuren te veranderen   

In woorden lijkt echt nogmaals het patroon complexer dat het is. Als je bezig bent zie je het echt vanzelf ontstaan. Maar mocht dit de allereerste keer zijn dat je gaat haken, bekijk dan echt eerst even onze wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Inmiddels hebben we op jouw vertrouwde Beads & Basics al best wat patronen voor Babykleertjes verzameld.
 Je kan dus lekker aan de slag met:
 – Deze Schattige Gehaakte Babyschoentjes
 – Dit Haakpatroon voor een Mutsje met Dierenoortjes (ook andere oortjes mogelijk)
 – Deze Stylish Baby Kimono – geschikt voor zowel jongens als meisjes
 - Deze hele Hippe Watermeloen Romper (ook uit te voeren als eenvoudige uni romper)

 - Dit super Knappe en Schattige Broekje voor zowel jongens als meisjes

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!

Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes.

Babykleren haken is echt super leuk! We gaan zeker meer van dit soort patronen plaatsen.
Heb jij leuke suggesties voor babykleertjes? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 
😀

 Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk heel leuk, helemaal als het schattige babyfoto’s zijn!!    

Heel veel haakplezier!!
Liefs,
Matilde


 


 

Over de schrijver
Reactie plaatsen