DIY Macramé Sieraadopberger, Mooi, Handig & Super Makkelijk ;)
05 oktober 2020 

DIY Macramé Sieraadopberger, Mooi, Handig & Super Makkelijk ;)

Kleine Macramé Projecten zijn altijd leuk om tussendoor te doen. Zo blijf je lekker bezig en maak je ook nog eens iets moois en bruikbaars 🙂
In deze DIY Macramé Sieraadopberger, maak je (zoals de titel zegt) een sieraadopberger, maar je kunt ‘m ook gebruiken om andere item aan op te hangen. Bijvoorbeeld toiletpapier of keukenpapier, snuisterijen of ander goed. Handig dus en ook nog eens super makkelijk te maken. Het is echt een basic skill macramé project dus perfect om je skills mee te oefenen.

In deze blog vindt je vooral het patroon, wil je dus precies stap voor stap hebben uitgelegd hoe je een knoop maakt? Check dan eerst even onze blog met macramé basisknopen. Deze is super fijn om je skills mee op te halen 🙂

DIY Macramé Sieraadopberger, Mooi, Handig & Super Makkelijk 😉

Macramé Sieraadopberger stap10

Benodigdheden:

– Macramé Garen, ik gebruikte Barbante Minimop in Mustard (dit is een gerecycled, grof en niet getwijnd garen wat super is voor macramé projecten (en ook niet zo heel duur, ook prettig 😉 )
– Schaar
– 2 bamboestokken van 30 centimeter lang
– Kam

Macramé Sieraadopberger – Stap voor Stap omschrijving

Knip om te beginnen 8 draden van 4 meter, 1 draad van 2 meter en 1 draad van 1 meter.
Pak de 8 draden van 4 meter bij elkaar, vouw dubbel en maak in het midden met de draad van 2 meter een larks head knot.

Meet een lus af van ongeveer 5,5 cm en wikkel een stukje tape op de 8 draden heen zodat er zich een lus vormt zoals op de foto hierboven.

Vervolgens omknoop je de lus met de “Vertical Lark’s Head Knot’. Op de foto zie je deze uitgelegd, maar hier vind je ook nog een linkje met een omschrijving van die specifieke knoop.

Dit is dan het resultaat.
Haal het tapeje ervan af en bind de lus bij elkaar met de zogenaamde “Gathering Knot”. Omdat het heel lastig is om die de fotograferen, vindt je hier een linkje met uitleg over de gathering knot.

Dit is dan de basis waar vanuit je verder gaat werken. Splits de draden in 2 groepen van elk 8 draden en begin met het knopen van de spiral knot. Normaal gesproken heb je maar 2 draden waarom heen je spiral knot maakt, maar in dit geval heb je er 6, dit maakt dat het uiteindelijk resultaat wat dikker en grover wordt.

Knoop de spiral knot tot je 2 strengen hebt van ongeveer 13 cm. Langer mag natuurlijk ook als je dat wilt, maar zorg wel dat ze beiden dezelfde lengte hebben.

Bevestig de eerste bamboestok. Leg 4 draden van elke spiral knot streng over de stok en 4 draden eronder. Knoop een enkele knoop en ga hierna weer verder met het maken van spiral knots.

Dat ziet er dan zo uit. Het is best even gepruts, daardoor kon ik ook geen foto maken van het proces, maar als je eenmaal bezig bent wijst het zichzelf.
Ga door met leggen van spiral knots tot je, vanaf de eerste bamboestok gemeten, 8 cm hebt geknoopt.

Bevestig de tweede stok op deze manier en knoop daarna nog ongeveer 3 spiral knots.
Je kunt nog een stok toevoegen of de hanger al afmaken na de eerste stok (op die manier kun je hem gebruiken als toiletrolhouder).
Knip de lange draden af tot ongeveer je ongeveer 20 cm over hebt en gebruik de afgeknipte draden om aan beide kanten een flos te maken.

Knoop ze in het midden vast met de draden waarmee je de spiral knots hebt gemaakt, zoals je ziet op de foto. Hang alle draden naar beneden en bind ze samen met een gathering knot. Bij de gathering knot heb je beiden handen nodig en daarom kan ik daar dus geen foto van maken, daarom vindt je hier een linkje met uitleg over de gathering knot. Kam de kwast zodat deze mooi uitwaaiert.

En als je er dan wat oorbellen aanhangt (of kettingen of andere snuisterijen) is dit het eindresultaat!
Je kunt de Macramé Sieraadopberger door middel van de grote lus ophangen aan de wand bijvoorbeeld en zo krijg je een super mooi display voor je mooiste sieraden. En dat ook nog eens super makkelijk en snel gemaakt!

Bekijk ook onze andere super hippe Macramé tutorials:

– Handige Macramé Projecten! Deze Leuke & Makkelijke Macramé Bottle Bag en deze Super Leuke Macramé Mini Hangmat
– Op zoek naar een leuke schoudertas? Maak dan deze super mooie Macramé Schoudertas 🙂
Maak deze leuke Macramé haarband 
Versier je terras met een Macramé vlaggenlijn
– Ga helemaal voor de Ibiza Boho Stijl met deze prachtige Macramé veren
Versier je huis met een prachtige Macramé Regenboog
– Maak deze handige en super Hippe Macramé Net Tas
Handig: deze toffe Macramé Onderzetters
– Maak deze schattige & hippe Macramé Uil 
– Creeër een urban jungle met deze Prachtige Wand Plantenhanger & deze Hippe Macramé Plantenhanger
– Super als kraamcadeautje: deze mooie Macramé Vine Bijtring
– Hip en ook super als symbolish cadeautje, onze Mini Macramé Dromenvanger

macrame boeken

Bekijk hier nog veel meer creatieve macramé patronen

Wij zijn zoals altijd super benieuwd naar jullie ideeën, wensen en resultaten. Deel die dus met ons, via mail, hieronder in de reacties of via instagram met #beadsandbasics. We kijken er weer reikhalzend naar uit 😉
Heb je een specifiek macramé patroon of idee wat je graag op onze toffe Beads & Basics Blog geplaatst wilt zien? Deel die dan ook met ons en wie weet komt er binnenkort zo’n blog aan 😉

Heel veel Maak(ramé) 😉 plezier

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen